hej då blogg.se

Bloggen har flyttat till www.mgb1981.blogspot.com.

Fortsatt träning

Vi har sedan det förra inlägget tränat två gånger med herrlaget och en gång med damlaget. Något som förmodligen aldrig har hänt i början av april så länge MGB existerat. Det känns fantastiskt hoppfullt inför säsongen!

Vi har även beslutat om att ha Årsmöte den 1 Maj i Sven Sandströms bageri klockan 1800 där det kommer att sjungas Internationalen och vi kommer att gå igenom de viktigaste frågorna för både herr- och dam-lagen. Dit är alla som känner anknytningar till årets lag välkomna.

I herrlaget har vi sett många nya ansikten;
   Ragnar Broström, bror till Axel har gjort ett övertygande intryck, han har även en bakgrund som pärkkarl i 14-16 klassen, Edvin Aldrin har satt press på sin bror Oscar om vem som är den bästa pärkspelaren genom att bara missa ett enda inhugg på hela sin första träning och även slå fantastiska fingerslag. Oscar och Edvin har ju ett litet övertag eftersom att de båda är genetiskt framavlade för att ha så goda förutsättningar som möjligt på pärkplanen, nu väntar vi bara på att pappa Anders och systern Agnes ska äntra pärkplanen iförda MGB mundering. 
  Erik Daun som han spelat lite pärk under sin skolgång avgjorde många viktiga bollar igår på träningen, han har nog mycket viri för fru fortuna (och spelarrådet) stod verkligen på han sida, det gjorde däremot inte Evert Jansson som även han har gjort comeback på pärkplanen, den här gången som pärkkarl, något han var med bravur på gårdagens träning, de stabila fingerslagen sitter i och Evert ser fysiskt snabbare ut än på länge. Tyvärr så har han ju lite av ett "Zlatan-syndrom" och kan inte riktigt vara en i gruppen bara utan måste hela tiden utmärka sig på olika sätt, något som spelarrådet måste få bukt med, kanske är det just som pärkkarl i ett eget lag är det han kan få ut som mest av sitt register, ungefärsom Zlatan det sista året i Inter...


För övrigt så stod Rassmus för en storstilad insats då han på eget initiativ gick igenom hur vi ska förhålla oss som kazmotare när vi hugger. Han kommer framöver att gå igenom alla olika positioner och andra tekniska detaljer i några minuter efter varje träning. Spelarrådet som han och Sven ingår i tillrättavisade även Erling innan träningen p g a att han alltför ofta står och håller i bollen och pratar undar matchspel och på så sätt gör att det blir långa avbrott i spelet. Sven fick även ett utbrott på Evert, de börjar mer och mer visa på sin status i laget, borde vi införa ett spelarråd i kanske tjejlaget?
Dej om dej! ("Det om det!" med grovgotländsk dialekt)

Även tjejerna har sett några nytillskott, Andréa, Alice och Varga Ranglén testade alla på att spela pärk häromdagen, det såg väldigt lovande ut men det damlaget saknar är ett ankare, någon lite äldre person som kan hålla ihop laget och hjälpa till när de har funderingar om reglerna eller dylikt. Några förslag på personer som säkert skulle kunna göra en hel del gott för damlaget och som mer än gärna får dyka upp på Tingshusplanen vid 1530 imorgon är, Karin Jonsson, känd pärkprofil med förankringar i herrlaget, Åsa Nilsson, som en gång i tiden tjusade publiken och killarna på Stånga,  eller Lisen Johansson, som har fantastiska sociala egenskaper men säger själv att hon inte har så bra koll på reglerna, kanske Sonja Lyttkens skulle ta och ställa upp för sin otroligt talangfulla dotter? Eller får vi se några gamla DVS profiler? Nilla Knutas, Maria ten Siethof, eller kanske Inger Högberg-Ranglén.

Vilket för mig in på nästa fråga som rör damlaget, det är ju som så att det har två väldigt duktiga pärkkarlar i Nathalie Flygebrandt och Agnes Lyttkens, de är nästan för bra, så bra att de borde få spela hela tiden båda två... Hur kan man nu lösa det här? Jo, genom att alla tar med sig lite fler vänner till träningarna så kan vi ha två MGB lag som går upp från rekryten i år.

Dagens transfer rykten:
Zacharias Lauberg verkar äntligen ha kommit över hybrisen han fick i samband med vinsten i Wipeout "Macho-man edition" och kommer förmodligen att vara med i laget igen imorgon.
Cricken Malmberg ryktas dyka upp på måndagsträningen, kanske tar han med sig en man med små händer men stort spelsinne, Jesper Jansson...? För Jespers syster Lovisa har indikerat att hon troligen kommer att följa med deras syster Hedvig till träningen.
Tim Yttergren verkar vara på väg till träningen på måndag, han har visst försökt att komma till träningarna innan men eftersom han gått från fole fem minuter innan de startat har han aldrig hunnit i tid.
Ett annat gäng med välvuxna unga män sägs vara sugna, Niklas Liljegren, Erik Molin, Aron Sundberg, Elias Svedberg, Malcolm Waltå, Julius och Alfred Nyman.
Tennisstjärnan och det fysiska fenomenet Simon Röcklinger har till och med satt ett alarm på mobilen som kommer att ringa på måndag 1300, MGB fans runt om i världen håller andan.

Idag säger vi även grattis till KAZMOTAREN ABDALLAH ALSALEH som fyller 22. HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Från och med nu kommer det att tränas på tingshusplanen som ligger precis bredvid Visbys vattentorn.
Killarna har träning imorgon, måndag, 1400 respektive tisdag 1800 och tjejerna imorgon 1530. Imorgon tas det även bilder på alla som kommer till träningen så se bra ut.

RSS 2.0