UNISEX

Dagens stora nyhet är att den anrika klubben MGB äntligen öppnar upp sina dörrar för "det andra könet". Äntligen så går vi alltså från att vara en förlegen patriarkalisk gemenskap á la DBW (there goes my future membership) till att vara en klubb som bland fansen kan räkna in jämställdhetsexperten Kicki Scheller och som skulle klara sig flera år med Janne Josefsson efter sig utan att behöva be om ursäkt offentligt en endaste gång.
   Något man däremot bör reflektera över en dag som denna är hur MGB i så många år kunde låta bli att ta tag i det relativt uppenbara problem som fanns i Visby och dess närområde där tillväxten av pärkspelande tjejer fram tills nu har varit mikroskopisk.
 Hur kommer det sig att ett lag som uppstått ur ett kollektiv med medlemmar som alla var upplysta och engagerade i jämställdhetsfrågan och allt vad det innebär så totalt negligerade den när de startade ett pärlklag?
   Var det för att många spelare i laget hade haft mycket problem med kvinnor i sina liv?
Var det kanske p g a  att en av klubbens legendarer hade misslyckats så brutalt i hans dittils 15 äktenskap att man helt enkelt i förebyggande syfte valde att inte ha ett damlag eftersom att han spelade i herrlaget?

Om det nu var så, kan jag informera att denne man slutat med pärken på en professionell nivå och för övrigt även nyligen deklarerat att varken han eller hans nuvarande fru (om man får skriva så) kommer att diskutera deras relation på bloggar längre, inte ens i kommentarfälten(!) så vi  från MGB önskar lycka till med det och kan inte låta bli att förundras över att hans tidigare äktenskap inte blivit mer långvariga. 

I vilket fall så är vi efter ett smärre personangrepp stolta över att ha en unisex-klubb där verkligen alla är välkommna, förutom medlemmar i DBW kanske? Måste ta upp just detta med resten av truppen men från och med nu så skall vi i varje fall ha träning den första tisdagen i varje månad, if you know what i mean? Det kan väl inte vara olagligt att exkludera medlemmar i andra exkluderande? Nästa vecka tar vi oss an SD och ser vad vi kan göra för liten protest eller aktion mot dem. Vi kanske skulle ta och konvertera till kristendomen och gå med i KD?

Kommentarer
Postat av: Åsa E

Parallellt med MGB spelade ett damlag vid namn DVS, " De väddrings sisters", där Nilla Knuta bl a var pärkkar, senare även Anki Hallin. Här kunde man se de kvinnliga delarna frpn Team Iris, bl a var faktiskt Inger Högberg med och Maria Ten Siethoff, Ingela Berg som fortfarande spelar men med vilket lag vet jag inte men hon spelar i Mästartöisar!

2009-04-27 @ 17:18:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0